Praktijk Godelinde
Natuurlijk van top tot teen
Massage algemeen
Bindweefselmassage
Hoofdpijnmassage
Hot Stone massage
Rugpijnmassage
Sportmassage
Zwangerschapsmassage
Rugpijnmassage
Rugproblemen zijn de meest voorkomende klachten in de Westerse beschaving.
Ongeveer 80% van de Nederlanders ervaart (regelmatig) zeurende of stekende rugklachten. Rugpijn is een verzamelnaam van verschillende klachten aan de rug. 90-95% van deze klachten zijn A-specifiek (bijvoorbeeld spit, ischias, lumbago). Dit betekent dat het niet duidelijk is hoe de pijn ontstaat, de pijn is niet constant en kan meestal niet precies aangewezen worden.

Rugpijn kan op verschillende plekken in het lichaam gevoeld worden en delen van het lichaam kunnen door o.a. de pijn overbelast worden. Als het lichaam pijn ervaart in bijvoorbeeld de heup of onderrug dan compenseert het lichaam automatisch de zwakke plek om de pijn tot het minimum te beperken. Dit betekent dat andere delen van het lichaam overbelast worden en pijn beginnen te doen. Deze extra druk op andere delen maar ook op de rug zelf verergert het probleem.

Heeft u veel last van rugpijn? Maak dan een afspraak bij Praktijk Godelinde! Samen wordt er gekeken waar de pijn vandaan komt en of het gerelateerd kan worden aan bijvoorbeeld zithouding. Rondom de rugpijnklachten wordt een behandelplan opgesteld!


HomeOverMassageTherapeutische massageMedical Taping(Medisch) PedicureThalac kuurbehandelingenPrijslijst Praktijk Godelinde PuthContacteer ons